For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

Thomas modtager Edvard og Ane Agerholms Legat

Hedeselskabet støtter

Thomas Bertram, som blev faglært landmand i 2011, har siden uddannet sig til agraøkonom og er nu selvstændig, økologisk svineproducent. Svinenes første faring bliver i en ny faringsvogn, som han selv har udviklet. Den skal give bedre forhold for dyrene og bedre arbejdsforhold for landmanden. Til dette arbejde har han modtaget Edvard og Ane Agerholms Legat, som tildeles ”flittige og dygtige bønder, der forstår at arbejde sig fremad”. Med legatet følger 10.000 kroner.

HVAD BETYDER LEGATET FOR DIG?
Det er et stort skulderklap at modtage legatet. Jeg har arbejdet med projektet længe, og det er rart at blive anerkendt for anstrengelserne. Jeg har stadig et stykke udviklingsarbejde forude med faringsvognen, men at blive støttet undervejs, betyder også, at det er sjovt. Jeg tror på, at jeg kan få stor glæde af den, og derfor brænder jeg for det.

HVORDAN FIK DU IDEEN?
Jeg har arbejdet med svin gennem mange år, men jeg så en masse muligheder ved at arbejde økologisk. Udfordringen er, at det er besværligt at arbejde i og med de traditionelle hytter, så fik jeg ideen til at udvikle en større vogn, som også kan flyttes. Min bror byggede en model, som jeg fik i julegave, og med den under armen kunne jeg præsentere den på mit studie. Jeg har fået en partner med, og i dag står jeg med en næsten færdig model, som jeg ser frem til at offentliggøre forhåbentlig til foråret.

HVAD ER DINE FREMTIDSDRØMME?
1. januar overtager jeg gården Gammel Brønden, og efter planen er…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.