For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

Anh Lês grønne åndehul på stenbroen

Den vietnamesiske madguru Anh Lê har seks restauranter, så hun har rigeligt at gøre i sin dagligdag. Alligevel har hun taget sig tid til at opdyrke den mest fantastiske oase ved sit hus på det indre Frederiksberg i København. De vietnamesiske urter, figentræerne, æbletræerne, vinrankerne og bærbuskene giver indre ro og glæde til et familieliv med tre generationer.

”Når man tager et rodskud fra et figentræ, så visner det først. Men så kommer der alligevel liv i det, og man kan få det til at spire og gro. Det tager seks-syv måneder at lave sådan et rodskud til et selvstændigt træ. Jeg elsker det og laver alt for mange af dem, så jeg er begyndt at give dem som gave,” fortæller en glad Anh Lê.

Fascinationen er så meget større, fordi hun ikke troede, hun havde grønne fingre – på trods af, at urter og grøntsager fylder meget i hendes arbejdsliv.

”Mine potteplanter døde altid inde i huset, men da jeg så rykkede udenfor og begyndte at dyrke planter her i haven, så groede det helt fantastisk,” fortæller Anh Lê, mens hun viser rundt i sin grønne oase i villakvarteret på Frederiksberg og klipper friske urter til forårsruller, som hun har lovet at lave senere.

Det hele begyndte for halvandet år siden, hvor hun så en byhave fra New York på nettet og straks tænkte, at sådan én ville hun også have. 

Planter på plankeværker
Allerførst fik hun fjernet asfalten i den lille gård og skrællet…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.