For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

Naturen fra en sidevogn

Birgitte Sandahl Bogner og hendes bror voksede op med Hedeselskabet som nærmest en halvsøskende. Hendes far var først ansat som agronom og senere blev han direktør, og de to børn kom rundt i hele landet, når han var på arbejde. Det har blandt andet betydet en stor interesse for at suge viden om naturen til sig.

Birgitte Sandahl Bogner kunne lige så vel være gået i faderens fodspor og have søgt ansættelse ved Hedeselskabet, men Knud Sandahl Skov gjorde det klart for hende og broren Søren, at de ikke skulle forvente at blive forfordelt. Nepotisme var ikke hans kop te. Måske derfor blev Birgitte sygeplejerske, men interessen for det, Hedeselskabet arbejder med, har hun altid haft.

”Vi kan sagtens køre om omvej på 1.000 km på en tur ned i Europa, fordi vi skal se Carl den Stores eg et sted i Tyskland. Det er jo lidt fjollet, men det er helt sikkert noget, jeg har arvet fra min far,” fortæller hun.

Under stjernerne på himlen
Året er 1953 og toårige Birgitte kigger op på stjernehimlen. Det smukke syn akkompagneres af støjen fra farens motorcykel, hvor hun ligger i sidevognen og er på vej hjem efter endnu en tur ud i felten.

”Vi blev ofte taget med ud i marker og vandløb, både når han var på arbejde, og når vi var på ferie rundt i landet. Enten måtte vi kigge på, men vi blev ofte sat til at hjælpe med at holde, når der skulle måles op. Han…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.