For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

Fremtidens smørhul i forstæderne

I FREMTIDEN SKAL DET VÆRE GODT AT BO I FORSTÆDERNE. DER SKAL VÆRE ET LEVENDE BYLIV, HVOR FOLK KENDER HINANDEN OG MØDES PÅ TVÆRS AF SOCIALE LAG, OG FORSTADEN SKAL TÆT PÅ BÅDE NATUREN OG STORBYEN. DET ER VISIONEN FOR PROJEKTET NÆRHEDEN I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE.

Den nye forstad NærHeden placeres tæt på det eksisterede bysamfund Hedehusene, og målet er, at det bliver et smørhul, der står i skærende kontrast til de trøstesløse ligusterkvarterer og betonkasser, som blev bygget i stor stil over hele landet i 1960’erne og 70`erne.

”Både i Danmark og i mange andre lande oplever vi en stor urbanisering. Mange vil i fremtiden flytte til København, men der er ikke plads til alle i centrum, og ofte har folk ikke råd til at købe et rækkehus til otte millioner kroner, derfor vil forstæderne få en renæssance. Vi har sat os for at udvikle den rigtige type forstad, som er orienteret om bæredygtighed, fællesskab og det liv, som den moderne familie ønsker,” forklarer projektdirektør Ole Møller fra byudviklingsselskabet NærHeden P/S.

Et af målene for projektet er netop at lære af de fejl, der blev begået i 1960’erne og 70’erne.

”Parcelhuskvartererne med lige boligræk-ker og ligusterhæk og de almennyttige boligblokke mangler byliv og social sammenhængskraft. Det skal ikke ske igen. Derfor vil vi skabe en tæt, bymæssig og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.