For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

’Ja tak’ til lokalt

LOKALE FØDEVARER ER BLEVET EN MEGATREND, SOM IKKE KUN GÆLDER DANMARK. SAMTIDIG BEGYNDER DER OGSÅ AT POPPE LOKALE FÆLLESSKABER OP – NYE FORSTÆDER, HVOR BORGERNE INDGÅR I SMARTERE OG MERE BÆREDYGTIGE LOKALSAMFUND. ’LOKALT’ HAR FÅET EN REVIVAL.

I 1980’erne var ’lokalt’ nærmest et skældsord. Det skulle været ’american’ eller på en eller anden måde lyde udenlandsk og eksotisk. I dag forholder det sig anderledes. For mens vi taler om urbanisering og globalisering, så boomer interessen for lokale fødevarer. Lokalt er pludselig blevet 'in', og vi køber lokalt som aldrig før og betaler gerne ekstra. DR og Information samarbejdede i uge 38 om at sætte landbruget i Danmark anno 2016 på dagsordenen med fokus på de fødevarer, der bliver produceret lokalt, og hvad de betyder for os.

I en undersøgelse svarede 70 procent, at det er vigtigt eller meget vigtigt at bevare landbruget i Danmark fremfor at flytte det til udlandet, hvor man kan producere billigere varer. 66 procent svarede, at de er parate til at betale en højere pris for fødevarer, hvis det kan gavne det danske landbrug økonomisk. Hos Landbrug & Fødevarer glæder de sig over udviklingen, som er boomet inden for kort tid.

”Inden for de seneste to-tre år har det været mere udtalt, at forbrugerne ønsker at vide, hvem der har produceret madvarerne. Og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.