For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

Videnskabsmand af skoven

Professor i skovbrug Bo Larsen har rundet de 70 år, men nysgerrigheden og lysten til at virke er helt intakt. Senest er han blevet hidkaldt til Kina og er medinitiativtager til ‘Reforest - den danske klimafond’, en ny vision for skov som klimaløsning.

Egentlig ville han have været pianist. Han ville rejse til Paris og sidde ved et flygel. Men det synes forældrene ikke var nogen specielt god idé, og for at please dem søgte han ind som forstkandidat. Fordi hans fokus i skoletiden havde været på fiskestangen og klaveret frem for bøgerne, tænkte han, at det var en smal sag ikke at slippe igennem, da det var lidt af en eliteuddannelse. Men netop det år skulle det vise sig, at selv et ikke-prangende gennemsnit var tilstrækkeligt, så hans plan om ikke at komme ind mislykkedes. Heldigvis kan man vel godt tillade sig at sige. Men for at finde grunden til, at skovbrug overhovedet var i tankerne, skal vi tilbage til 1954.

Bo Larsen, der rent faktisk hedder Jørgen til fornavn, men som han aldrig bruger, er omkring de fem år, da forældrene beslutter sig for at flytte fra Frederiksberg, senere Humlebæk, til mormorens jagtejendom i Midtjylland. Ejendommen har en tilhørende plantage, som var grundlagt af en københavnsk advokat i slutningen af 1800-tallet, hvor velhavende folk fra hovedstaden investerede lystigt i jyske…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.