For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

Cowboy-kaffe og nye kræfter

’Naturkræfter’ i Silkeborg tilbyder kræftramte mænd et rehabiliteringsforløb i skoven, og det gavner både hovedet og kroppen.

At skoven og naturen er godt for både den mentale og fysiske sundhed viser al forskning og siger al logik, men nogle gange skal der et måske lidt atypisk projekt til at komme derud. Tilbage i 2013 blev der på Finansloven sat midler af til at støtte borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og der blev blandt andet ansat tre koordinatorer i Naturstyrelsen for at anvende naturen i tiltaget. Det udmundede blandt andet i projektet ’Naturkræfter’ i Silkeborg, hvor ideen var at bruge naturen som løftestang. I en projektperiode på to år skulle Silkeborg Kommune sammen med Naturstyrelsen Søhøjlandet udbyde forløb, hvor borgere løste opgaver i naturen og på den måde blev rehabiliteret. Det viste sig at være en rigtig god idé.

”Man kunne se, at der ikke kom så mange mænd i rehabiliteringstilbud for kræftsyge, og det er der alle mulige grunde til, men der var i hvert fald behov for en anden tilgang. Med ’Naturkræfter’ fik vi mulighed for at tilknytte en lønnet naturvejleder og en fysioterapeut. Det blev en ret stor succes, og derfor besluttede Silkeborg Kommune at fastholde tilbuddet…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.