For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

CO2 i væggene

Ifølge en rapport fra World Green Building Council stammer cirka 11 procent af verdens samlede CO2-udledning fra produktionen af byggematerialer – i særdeleshed er synderne stål og cement.

Der er altså plads til forbedring, og en af vejene er at anvende en større andel af træ i byggeriet. Det er langt mindre energitungt at fremstille og transportere, og træet fortsætter med at lagre CO2, når det er anvendt til byggeri. Og der kommer da også flere og flere byggerier i træ, et af dem er Lisbjerg Bakke lidt uden for Aarhus, som Tegnestuen Vandkunsten har tegnet. Forud gik en konkurrence, som lød på at skabe fremtidens bæredygtige, almene boliger, og de første beboere flyttede ind i påsken 2018. Arkitekt Kim Dalgaard fortæller om projektet.

VIDSTE I FRA BEGYNDELSEN, AT DET SKULLE VÆRE ET TRÆBYGGERI?
Det var et krav, at byggeriet skulle DGNB-certificeres (DGNB er en af verdens førende standarder for certificeringen af bygninger og byområders bæredygtighed), og træ har store fordele i certificeringen på grund af livscyklusanalyserne. Derudover vægtedes  fleksibilitet både i opførelse og nedtagning højt, og derfor var det helt oplagt at anvende træ som det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.