For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

At opleve skoven fra oven

UD OVER AT VÆRE KLIMASMART OG BIODIVERSITETSHOLDIG, SÅ ER SKOVEN I SIG SELV EN OPLEVELSESPLADS. DEN OPLEVELSE HAR FÅET ET NYK OP – HELT PRÆCIS 140 METER OVER HAVETS OVERFLADE – MED SKOVTÅRNET I GISSELFELD SKOVE.

Hvis du har børn eller børnebørn i skolealderen, har du med al sandsynlighed stiftet bekendtskab med julekalenderen Tinka, som rullede over skærmen i december. ’Himmeltårnet’ var en slags signatur på julekalenderen, og i et af afsnittene skulle fire nisser hver fragte en sten op i toppen af tårnet som en del af konkurrencen om at blive nissernes nye konge eller dronning. I virkeligheden ligger tårnet selvfølgelig ikke i nissernes rige, men det er nøjagtig lige så imponerende som i fjernsynet. Det hedder Skovtårnet, ligger i Gisselfeld Skove på Sjælland og er på rekordtid blevet verdenskendt. Amerikanske CBS og et filippinsk tv-selskab har senest lagt vejen forbi, da de skulle besøge en lille håndfuld udvalgte steder i Danmark. Det er en helt særlig måde at opleve skoven – først traver man ad en 900 meter lang boardwalk gennem den varierede skov. Selv på en vinterdag kan man ikke se bygningsværket på traveturen, men pludselig tårner det sig op. Så venter den 650 meter…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.