For medlemmer

Publiceret 24.02 2020

Idrætshøjskole vil være selvforsynende – og lidt til

AMBITIONERNE ER HØJE PÅ IDRÆTSHØJSKOLEN BOSEI, DER VIL ANLÆGGE EN STOR EGENPRODUKTION AF GRØNTSAGER, SOM SKAL FORSYNE SKOLEN OG TO LOKALE RESTAURANTER. HEDESELSKABET HAR STØTTET PROJEKTET.

De danske højskoler har et væld af tilbud og arbejder i samme grad for at påvirke eleverne og dermed samfundet i for eksempel kulturel, historisk, sundhedsmæssig eller måske bæredygtig retning. Det sidste har fået fuld fokus på Idrætshøjskolen Bosei.  Ideen om at producere egne grøntsager har ulmet i et stykke tid, men under et besøg af en tidligere elev David Rosen fra årgang 2014, som i mellemtiden har uddannet sig til gartner, blev der for alvor sat skub i sagerne. Den 1. december 2019 blev David ansat som gartner i ’Bosei haven’.

”Det er lang tids puslen med ideer om at få et mere bæredygtigt fokus, som nu går op i en højere enhed. David (Rosen) brænder for projektet, og vores køkkenchefen er helt med på ideen. Siden forstanderen Kenneth Retslov og ledelsen tidligere på året traf  beslutningen om at etablere ”Bosei haven”, er det gået stærkt. Nu er vi bare ’all in’ på projektet, og vi er i gang med at udvælge, hvad vi vil producere, indkøbe frø og materialer og snart bliver haven …

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.