For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Da verden blev lettere

Digitalisering kan henlede tankerne på tunge processer og frustrerede brugere, men sådan er historien ikke om HD stak og HD flis – HedeDanmarks logistiksystemer til at håndtere rundtræ og flis. Til gengæld har systemerne gjort verden nemmere for medarbejdere og vognmænd og samtidig sparet, hvad der må svare til et par regnskove.

Op mod 30.000 køresedler. Det var sådanne mængder, der blev håndteret årligt i HedeDanmarks administration af kørsel med rundtræ og flis. Køresedler, der først skulle skrives af en chauffør, så sendes til HedeDanmark og derefter bilagsføres. Metervis af ringbind, lang ekspeditionstid og risiko for fejl 40 – manuelle fejl. Det var hverdagen indtil for cirka seks år siden – det er næsten i gamle dage i it-termer, men der er umiddelbart ikke nogen, der savner ’gamle dage’.

Det er sjældent, at man oplever så store smil, når it-systemer kommer på tale, men det er tilfældet hos både ledere, medarbejdere og vognmænd på stikordet HD Stak eller HD Flis.

”Jeg synes, det er helt fantastisk. I de travle perioder sad jeg førhen og tastede tre dage om ugen – nærmest millioner af køresedler med krummer og kaffemærker, og bagefter printede jeg ud og kontrollerede, hvad jeg havde tastet ind. Samtidig gik der op til fem dage, før vi fik oplysningerne ind, så vi var konstant lidt bagefter, plus at der var risiko for, at vi enten ikke kunne læse, hvad de havde skrevet eller kom…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.