Iot, big data, open data, resiliens, disruption, app, den fjerde industrielle revolution, selvkørende biler, vitual reality, empowerment, uber, airbnb, kunstig intelligens.
Bliver du også helt forpustet og en anelse skeløjet, når du læser og hører om de ting, vi skal forholde os til i disse år? Eller er du fuldstændig ’nede’ med det digitale og finder begreberne nøjagtig lige så håndgribelige som at klø dig selv i nakken. Teknologi, digitalisering og data er – om vi vil det eller ej – blevet en enorm del af langt de fleste danskere og verdensborgeres hverdag. Kan du måske huske dengang, hvor kommunikationen foregik pr. brev, fax og fastnet?
Digitaliseringen er også blevet en væsentlig faktor i udviklingen af virksomheder og produkter, i det offentliges kontakt med borgere og i vores alle sammes måde at være sammen på. Vi liker, tweeter og linkedin’er. Men hvad betyder det mon for vores måde at forbruge natur på, hvad gør det ved arbejdet med én af de allerstørste globale udfordringer; klimaet, og hvad søren skal vi med al den data, der pludselig er til rådighed?
Det har vi bedt tre kloge hoveder give deres bud på. Klaus Æ. Mogensen, seniorforsker ved Instituttet for Fremtidsforskning, Ole Mark, forskningschef ved den uafhængige,…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.