For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Fremtiden er her - og den kommer buldrende

Digitalisering. Sådan lyder temaet på rigtig mange ledermøder, afdelingsmøder og fyraftensmøder i disse år. Men hvad betyder digitaliseringen for en koncern som Hedeselskabet? Vi har spurgt fire personer rundt om i koncernen, hvordan de ser på mulighederne og truslerne.

Den digitale virkelighed

Hvad betyder den digitale udvikling?
”Som vi ser det, er det begyndelsen til en ny måde at arbejde på, og derfor er der en del famlen lige nu. Vi står med alle de her data, men hvordan får vi så gavn af dem? Vi ved, der er potentiale i det, vi ved bare ikke helt nøjagtigt til hvad. For os handler det om at hjælpe kommuner og forsyninger til at udnytte mulighederne, da de har enorme mængder data. Hvor forsyninger førhen fik indsendt aflæste målere en gang om året, så har de fleste hjem i dag en intelligent elmåler, som kan give helt op mod 50.000 målinger om året, men det kan være svært for forsyningerne at overskue de data og finde ud af, hvordan de skal udnyttes. Derfor er der en forventning til os som softwareleverandør om at udvikle systemer, der kan skabe sammenhæng og mønstre. Det handler om at give overblik og ikke overload, og det er en stor markedsmulighed for Orbicon Informatik.”

Hvilke muligheder ser i?
”Vi tror på, at sammenføring af forskellige datasæt kan…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.