For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Altid afsted mod drømmene

Portræt

Dansk-iranske Natasha Friis Saxberg drømte om at blive designer og kom i lære som buntmager, hvor hun syede pelse. Hun åbnede også sin egen butik, men efter et par år skiftede hun mode ud med hardware. I dag er hun blandt de 50 mest indflydelsesrige kvinder inden for teknologi i Norden og stræber konstant efter at ’flytte noget’.

Det er umiddelbart lidt svært at få øje på koblingen mellem selskabskjoler og it-teknologi, men det var faktisk det spring, Natasha Friis Saxberg foretog midt i 90’erne. Efter at have stået i lære hos den kendte designer Birger Christensen som buntmager, åbnede hun som blot 19-årig sin egen butik med skræddersyede selskabs- og brudekjoler. Hun har fra ganske lille af haft en drøm om at være designer, og det er måske netop der koblingen mellem to meget forskellige verdener skal findes. Hvis Natasha Friis Saxberg har en drøm, får den ikke lov at blive ude i fremtiden ret længe. Hun kaster sig ud i den. Modebranchen havde det lidt svært, og faktisk viste drømmen sig også at indeholde opgaver som at lægge fru Hansens kjoler op, og rutinearbejde figurerer ikke på listen over yndlingsopgaver for den utålmodige Natasha. Butikken blev lukket, gælden og erfaringen blev noteret, og så ellers fuld fart mod den næste drøm.

”Jeg kendte intet til it-verdenen, men jeg havde en fornemmelse af, at der lå noget spændende for mig. Jeg har altid haft behov for at forstå håndværket – om det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.