For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Naturoplevelser og Danmarks første firmaskov

Hedeselskabet støtter

Hedeselskabet støtter løbende forskellige projekter, og denne sommer har Midtjylland fået glæde af det.

Hvert år skal der fjernes 18 mia. tons CO2 fra atmosfæren, hvis vi skal undgå en global temperaturstigning over 2°C.

Den midtjyske non-profitforening Grow For It har taget initiativ til at udbrede én af løsningerne på den udfordring, nemlig skovrejsning. 1 hektar ny skov i god vækst opsuger 7-10 tons CO2 om året, hvilket svarer til en gennemsnitsdanskers udledning af CO2. Gennem  konceptet ’Firmaskoven’ kan firmaer balancere deres CO2-udledning, og den første af slagsen er blevet til i Brande. På fem hektar midtjysk landbrugsjord vokser nu eg, lind og lærk og så videre. Demonstrationsprojektet tog for alvor fart, da Hedeselskabet bevilligede det nødvendige tilskud i form af arbejde og træer, og én af landets største grøntsagsproducenter, Axel Månsson A/S, takkede ja til konceptet. ”Vi ser det som en del af den store helhed. I vores virksomheds udvikling med øget økologisk produktion, tager vi ansvar for natur og miljø, og ved etablering af firmaskov kan vi bidrage yderligere. Samtidig er vi i stigende grad bevidste om vores generelle samfundsansvar, og vores nye…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.