For medlemmer

Publiceret 01.09 2016

Lene & fårene

Hedeselskabet støtter

Lene Baunbæk har fået tildelt Edvard og Ane Agerholms legat på 10.000 kroner til sit arbejde med at anvende får til naturpleje. Midlerne skal gå til indhegning af et areal, hvor den sjældne løgfrø bor i søerne.

Mæææææ. Lenes får kommer luntende ved lyden af hendes fløjten. De bliver kløet bag ørerne, inden de igen går i gang med deres lille naturprojektafgrænsning. I dette smukke nordsjællandske område holder de den invasive bjørneklo nede. De er særdeles tillidsfulde, fårene, og de værner om familien. En flok på fire får – bedstemor med sit stamtræ – har lagt sig tæt sammen og ser ud til at nyde eftermiddagssolen.

”Det er enormt livsbekræftende at arbejde med fårene. Jeg kunne jo godt have haft en hund til at drive dem, men det er ikke nødvendigt. De er tillidsfulde, og det er fedt, og så er det samtidig spændende at arbejde med naturarealerne. Det er ikke nogen god forretning, men det er en rigtig dejlig hobby. Det er jo heller ikke gratis at spille golf,” siger Lene Baunbæk med et stort smil.

Hun drømte om at blive landmand, da hun som barn boede i Hover i Vestjylland. De boede ved siden af Brugsen i den lille landsby, men hver dag cyklede hun ud til en landmand, hvor hun fik lov til at hjælpe. Hendes mor talte for, at hun skulle noget andet, og sådan gik det. Hun…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.