Univeristy of waterloo winter

Mille Rebien

Miljøteknologi, Danmarks Tekniske Universitet

Mille Rebien
Studieophold ved Waterloo University, Canada

Mille Rebien

Universitetet tilbyder kurser inden for bl.a. naturlige ressourcers økologi og Skov-økologi. I begge kurser er der specielt fokus på bæredygtigt skov- og jordbrug, og hvilket potentiale disse sektorer udgør i klima- og miljørelaterede problemstillinger. Ydermere omhandler kurserne sammenhængen mellem klimaforandringer og fysiske ændringer i naturen.

Kampdag Waterloo Uni

Rejsebrev: Fællesskab, læring og storslået natur i Canada

Januar 2024

Kære Hedeselskabet,

I august tog jeg til Canada for at tage hul på et semester på University of Waterloo i Waterloo, Ontario. Det blev et møde med overraskende varme, fantastiske mennesker, storslået natur, og spændende nye perspektiver. Jeg var så heldig at komme til at bo i en kollegielandsby af rækkehuse. Her boede jeg sammen med tre andre udvekslingsstuderende fra henholdsvis Holland, Frankrig og Australien. Ligeledes boede der også udvekslingsstuderende fra hele verden i de andre huse i rækken, og vi fik alle et godt fællesskab der bød på fælles filmaftner, pandekage-søndage, ture og fester.

Af kurser havde jeg; Rehabilitation Ecology, hvor vi bl.a. deltog i at rehabilitere naturområder omkring campus, Geomorphology and ArcGIS, hvor jeg fik udviklet og forfinet mine GIS-skills, Sustainable Agroecology, hvor jeg lærte om forskellige metoder til at drive bæredygtigt landbrug, og Soil Ecology Dynamics, hvor jeg lærte om jords fantastiske egenskaber. Specielt de sidste to nævnte kurser gav mig en hel masse med hjem i rygsækken, da de netop udtrykte vigtigheden i at samarbejde med naturen, og hvordan vi skal tage højde for dette samarbejde, når vi skal udvikle bæredygtige løsninger og tilgange. Hermed har jeg nu fået inspiration til mine videre studier og en ekstremt sej kvindelig forsker/professor at se op til.

Foruden studiet gik tiden med at benytte universitetets mange sports- og fitness-faciliteter, tage til sociale events, og ikke mindst at tage på tur. Både i weekender, efterårsferien og læseferien tog vi på opdagelse i den storslåede Canadiske natur til bjerge, søer større end Danmarks areal og skove i smukke efterårsfarver. Vi natur-badede via lange hejks, kanoture, teltovernatninger og bål. Opholdet i Canada har dermed været en stor lækker kombination af venskaber, friluftsliv, fest og ballade og studie. Det har været en oplevelse jeg aldrig vil glemme, og har givet mig erfaringer og inspiration, der kan benyttes i mit videre studie- og arbejdsliv.

Stor tak til Hedeselskabet for legatbevillingen, som gjorde dette udvekslingsophold til en mulighed.

De bedste hilsner fra

Mille Rebien

Udflugt Canada
Studerende Waterloo Uni