klimaforandring isen smelter 2000

Marie Bredkjær Thomsen

LUMES - Environmental Studies and Sustainability Science, kandidatuddannelse, Lund Universitet, Sverige 

Marie Thomsen800
LUMES - Environmental Studies and Sustainability Science, Lund Universitet

Marie Bredkjær Thomsen

Kandidatstudie ved Lund Universitet, Sverige, for at blive endnu skarpere på at forstå de klimaforandringer, der truer vores klima- og naturressourcer, så der kan stilles skarpt på det væld af udfordringer, der knytter sig hertil. 

 

Studerende omkring bålet i bromolla

Rejsebrev fra Bromölla

Kære Hedeselskabet

I august 2020 startede jeg på kandidaten i Environmental Studies and Sustainability Science på Lund Universitet. Da jeg nu hastigt nærmer mig midtvejsmærket, er det blevet tid til en lille opdatering på, hvordan de første to semestre er forløbet.

Vi startede glædeligt ud med fysisk fremmøde, men som bekendt varede det ikke mange måneder, før forelæsninger og feltarbejde blev online. Det stillede nye krav til vores roller som studerende - både fagligt og socialt. Koncentrationen rækker ikke nær så langt, når man sidder bag sin skærm, ligesom ansigterne på skærmen heller ikke på samme måde stiller de sociale behov. Vi blev derfor gode til at mødes i mindre grupper for at se forelæsningerne sammen, ligesom vi i den udstrækning, som restriktionerne tilladte det, mødtes til eftermiddagsøl i en af Lunds små parker.

I efteråret nåede vi også at tage på en tiltrængt selvorganiseret studietur til Bromölla, som er en skønt beliggende lille by i det østlige Skåne. Turen var et fantastisk pusterum med vandreture, bålhygge og søbadning, som gav os mulighed for at lære hinanden bedre at kende og lade de sociale batterier op.

Fagligt er kandidaten sammensat, så vi i grupper på tværs af nationaliteter og uddannelsesmæssige baggrunde diskuterer og arbejder med en lang række udfordringer indenfor klima, bæredygtighed og miljø. Særligt når det drejer sig om globale udfordringer og løsninger, er det enormt spændende og givende at opleve styrken ved at arbejde holistisk og på tværs af fagligheder.

Til trods for de uventede omstændigheder, nyder jeg samlet set at være en del af det inspirerende studiemiljø, som både mine lektorer og medstuderende er med til at skabe. Jeg ser frem til endnu et år og krydser fingre for, at vi til næste semester så småt kan vende tilbage til fysiske forelæsninger på universitetet.

Bedste hilsner,
Marie Bredkjær Thomsen