Brisbane skyline

Publiceret 08.01 2024

Studielegat til studerende i 2024

I 2024 uddeles Hedeselskabets studielegat "Hedeselskabets Grønne Fremtid" til 18 studerende, som skal på et halvt eller helt års studie- eller praktikophold i udlandet. Læs her om to af de tidligere legatmodtagere.

Rejsebrev fra Down Under

Jonathan Bodin Dresbøll

Jonathan har haft et helt semester ved Queensland University of Technology (QUT), Brisbane, Australien. Kurser som Fundamentals of Business Process Management og Developing Entrepreneurial Mindsets har ikke kun givet mig faglig viden, men også udfordret mig til at tænke kreativt og innovativt. 

Når jeg ser tilbage på mit ophold, står det klart, at denne oplevelse har formet mig, både professionelt og personligt. Den kontrast, som Brisbane har tilbudt i forhold til det danske liv, har givet mig nye perspektiver og et udvidet verdensbillede. 

Studieopholdsrapport fra Californien

Alexander Jensen

Alexander har haft et semester ved California State University Northridge (CSUN), USA. CSUN viste sig at være en fornem institution, hvor undervisningen var præget af engagement og dygtighed fra underviserne. Den akademiske atmosfære på universitetet tilbød en unik læringsoplevelse, hvor jeg kunne fordybe mig i mine studier og samtidig udforske mine faglige interesser.

Mit ophold ved CSUN var ikke kun præget af akademisk læring, men også af en betydelig personlig udvikling. Jeg blev udfordret til at træde ud af min komfortzone, møde mennesker fra forskellige baggrunde og tilpasse mig en ny kultur.

Drømmer du om et udlandsophold i 2024?

Søg studielegat: Hedeselskabets Grønne Fremtid

Legaterne uddeles til studerende på en videregående uddannelse i Danmark, som varer mindst tre år med hovedvægt inden for Hedeselskabets arbejdsområder; blandt andet naturpleje, miljøforbedringer og klimatilpasning. 

I 2024 uddeler vi 18 legater á 12.000 kroner. Ansøgningsfristerne er 1. februar og 1. juli.
Du skal være medlem af Hedeselskabet for at søge legatet.