Da ægteparret overtog ejendommen i 1995 efter Mettes forældre, var det en ejendom på 46 ha med 56 malkekvæg og et mindre antal søer. Søerne er for længst udfaset og nu driver de 165 ha og har 190 sortbrogede Holstein malkekvæg med opdræt. Ejendommen drives konventionelt med hjælp fra en enkel ansat og ved særlige lejligheder hjælp fra de fire døtre, der alle holder af at være med til nogle af de nye tiltag i deres fritid.
Det seneste tiltag blev påbegyndt i påsken i år, hvor hele familien var samlet omkring etablering af en ny grøntsagshave. Udgangspunktet er ønsket om så tæt på hundrede procent selvforsyning som muligt med grøntsager, frugt, æg og oksekød. Og når egen matrikel ikke slår til, hentes der f.eks. en hel gris fra familien og havtornbær fra strandengen.
Så lavt et klimaaftryk som muligt
Klimaændringerne og påvirkningen heraf betyder meget for Klaus Iversen. Et godt eksempel er, at gårdens dybstrøelse efter brug ikke placeres i stakke under plast inden det kan genanvendes som gødning på markerne. Plastforbruget springes over og i stedet afleveres noget af dybstrøelsen til nærmeste biogasanlæg og andet til det nærliggende Champost, hvor det indgår i deres produktion af have- og planteskolejord som jordforbedringsmateriale.