For medlemmer

Publiceret 29.11 2022

Hedeselskabet støtter: Sans for naturen og en passion udover det sædvanlige

Plads til mere natur og variation i landskabet til glæde for både mennesker og dyr. Det er målet med landmand Peter Bjørnshauge Jensens omfattende naturprojekt på og omkring gården Grænseminde. For den store indsats har han modtaget E.M. Dalgas’ Mindelegat, som allerede er øremærket til endnu mere natur.

Til tonerne af jagthorn på en mild efterårsdag byder Peter Bjørnshauge Jensen familie, venner og samarbejdspartnere velkommen til overrækkelsen af mindelegatet på Grænseminde i nærheden af den sydjyske stationsby Vamdrup. Den jagtkyndige vil vide, at det er morgensignalet Begrüssung, der bliver spillet. Dagens hovedperson blæser signalet tostemmigt sammen med vennen Morten Thomsen, som de har gjort det gennem mange år.

Jagt har da også en stor betydning på Grænseminde. Det samme har naturen, dyrene og ønsket om at skabe en naturejendom og mere kulturel værdi for de mennesker, der bor i området eller blot passerer forbi.

Det var et mål for os at lave et område, som ikke druknede i landbrug og drift, men at man også kan se, at der bor mennesker, siger Peter Bjørnshauge Jensen. Og så elsker jeg bare natur, og jeg elsker at gå og plante, save med motorsaven og gøre det smukt, tilføjer han smilende.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.