For medlemmer

Publiceret 29.11 2022

Et spørgsmål om vildt kronvildt, naturforvaltning og biodiversitet

Foto: Mette Meldgaard

Tekst: Mette Meldgaard

Kronvildt er det største nulevende vilde landpattedyr i Danmark. Dyrene er traditionelt set et yndet jagtbytte, mange mennesker vil gerne opleve dem i landskabet, og de spiller også en vigtig rolle i naturen.

Som en del af gruppen af planteædere bidrager kronvildt gennem funktioner i økosystemet til at sikre en vildere natur og dermed en øget biodiversitet.

I Danmark er bestanden af kronvildt vokset betydeligt de seneste mange år. Fx er der nu faste bestande i områder, hvor man ikke tid- ligere så kronvildt. Og ifølge Miljøstyrelsen er interessen for dyrene samtidig vokset. Derfor er der et fagligt fokus på fremtidens forvaltning af kronvildt og etikken omkring jagt.

Spørgsmålet er, om det er menneskeligt muligt at skabe en mere naturlig forvaltning af dyrene?

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.