Legatmodtager
Mille Rebien


Studieophold ved Waterloo University, Canada
Universitetet tilbyder kurser inden for bl.a. naturlige ressourcers økologi og Skov-økologi. I begge kurser er der specielt fokus på bæredygtigt skov- og jordbrug, og hvilket potentiale disse sektorer udgør i klima- og miljørelaterede problemstillinger. Ydermere omhandler kurserne sammenhængen mellem klimaforandringer og fysiske ændringer i naturen.
Mille Rebien
Miljøteknologi, Danmarks Tekniske Universitet
I august tog jeg til Canada for at tage hul på et semester på University of Waterloo i Waterloo, Ontario. Det blev et møde med overraskende varme, fantastiske mennesker, storslået natur, og spændende nye perspektiver. Jeg var så heldig at komme til at bo i en kollegielandsby af rækkehuse. Her boede jeg sammen med tre andre udvekslingsstuderende fra henholdsvis Holland, Frankrig og Australien. Ligeledes boede der også udvekslingsstuderende fra hele verden i de andre huse i rækken, og vi fik alle et godt fællesskab der bød på fælles filmaftner, pandekage-søndage, ture og fester.
Af kurser havde jeg; Rehabilitation Ecology, hvor vi bl.a. deltog i at rehabilitere naturområder omkring campus, Geomorphology and ArcGIS, hvor jeg fik udviklet og forfinet mine GIS-skills, Sustainable Agroecology, hvor jeg lærte om forskellige metoder til at drive bæredygtigt landbrug, og Soil Ecology Dynamics, hvor jeg lærte om jords fantastiske egenskaber. Specielt de sidste to nævnte kurser gav mig en hel masse med hjem i rygsækken, da de netop udtrykte vigtigheden i at samarbejde med naturen, og hvordan vi skal tage højde for dette samarbejde, når vi skal udvikle bæredygtige løsninger og tilgange. Hermed har jeg nu fået inspiration til mine videre studier og en ekstremt sej kvindelig forsker/professor at se op til.
Foruden studiet gik tiden med at benytte universitetets mange sports- og fitness-faciliteter, tage til sociale events, og ikke mindst at tage på tur. Både i weekender, efterårsferien og læseferien tog vi på opdagelse i den storslåede Canadiske natur til bjerge, søer større end Danmarks areal og skove i smukke efterårsfarver. Vi natur-badede via lange hejks, kanoture, teltovernatninger og bål. Opholdet i Canada har dermed været en stor lækker kombination af venskaber, friluftsliv, fest og ballade og studie. Det har været en oplevelse jeg aldrig vil glemme, og har givet mig erfaringer og inspiration, der kan benyttes i mit videre studie- og arbejdsliv.
Stor tak til Hedeselskabet for legatbevillingen, som gjorde dette udvekslingsophold til en mulighed.
De bedste hilsner fra
Mille Rebien
Flere tidligere legatmodtagere


Legatmodtager Philip Holger Lindholt Coenen
Civilingeniør i Miljøledelse og Bæredygtighed, Aalborg UniversitetDine medlemsfordele
Hedeselskabets forening er et fællesskab med dedikerede medlemmer med interesse for benyttelse og beskyttelse af naturen. Der er mange gode grunde til at være medlem af Hedeselskabet – her har du fire af dem:
Netværk
Som medlem bliver du en del af et stærkt, fagligt interessefællesskab, som består af en bred kreds af fagfolk, beslutningstagere, studerende og andre med interesse for natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Viden
Som medlem modtager du Hedeselskabets magasin VÆKST fire gange årligt. Du får i VÆKST ny viden og faglig indsigt i naturpleje, klimatilpasning, bæredygtighed og biodiversitet samt adgang til fysiske og digitale arrangementer og digitale platforme.
Oplevelser
Som medlem kan du deltage i Hedeselskabets mange arrangementer. De er gratis for medlemmer og giver faglig viden, indsigt, netværk med ligesindede samt mulighed for at deltage på en årlig jagt og en fisketur.
Indflydelse
Som medlem kan du foreslå, hvilke projekter Hedeselskabet skal støtte med midler fra medlemspuljen, ligesom du selv kan søge midler. Du har også mulighed for at stemme, når der er valg til Hedeselskabets repræsentantskab, som er vores øverste myndighed.