For medlemmer

Publiceret 29.11 2022

Hvide søjler, vildsvin og videbegærlige investorer

Foto: Joakim Bisgaard Jensen

Tekst: Joakim Bisgaard Jensen

Vækst har været på tur i de imponerende skovlandskaber i Baltikum, hvor Hedeselskabets datterselskab HD Forest har forvaltet skov for investorer i 25 år. Certificering og restriktive skovlove sikrer en bæredygtig drift af skovene.

Lyt til artiklen

Høje, hvide stammer står som søjler i et græsk tempel. Spredt så langt øjet rækker. De strækker sig mod himlen og ender i lyse, grønne kroner. Et par gule, små og savtakkede blade drysser roligt om ørene på os, mens vores snørede læderstøvler knaser sig vej gennem den grønbrune skovbund. Det er vindstille og mildt. Det er starten på efteråret, og om nogle måneder kommer vinteren, som bringer iskolde vinde med sig fra øst, der kan få temperaturen helt ned på -30 grader.

Birkeskoven nær byen Tartu i Estland er sidste feltstop for de syv deltagere på den tur til Letland og Estland, som HD Forest har arrangeret for interesserede investorer fra hele Europa. Bag sig har de halvandet døgn med oplevelser fra de baltiske skove og den tilhørende træindustri.

Chaufføren i den hvide minibus sætter…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.