For medlemmer

Publiceret 01.11 2017

Vild naturpark til de studerende – og til byen

Oplev fire forskellige bynaturprojekter.

Midt i København tårner et nyt byggeri sig op – omgivet af et engareal, som kan lede tankerne tilbage til dengang, hvor byen var indenfor voldene og naturen udenfor.

Fra 2013 har der været byggeplads på Nørrebro, og i 2017 kunne forsknings- og undervisningsinstitutionen Panum, indvie de nye rammer og det nye landskab, som er blevet døbt SUND Campuspark, hvor tusindvis af studerende har deres daglige gang. Det nye landskab formidler dette møde i et varieret, imødekommende grønt byrum – et åndehul for de studerende såvel som de lokale – i hjertet af Nørrebros pulse-rende byliv.

Hele området dækker 37.000 m2, og HedeDanmarks dygtige anlægsgartnere har haft fingrene i de 20.000 m2, hvor man blandt andet kan nyde synet af 254 træer, 4.800 m2 stauder, 5.000 m2 rullegræs og enggræs og et væld af løg, klatreplanter, urter og hæk.

Jan Erland Hansen har været HedeDanmarks projektleder på denne opgave, og han fortæller om, hvorfor det har været specielt.

”Der har været en markant prioritering af det grønne, og det kan vi som anlægsgartnere mærke. Det er en stor opgave, og når man står på byggepladsen, er det svært at se for sig, hvordan det nogensinde skal blive en park. Der er rigtig mange bolde i luften og mange…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.