.jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Hedeselskabet – med naturen som partner
I 1866 var Enrico Dalgas med til at grundlægge foreningen Hedeselskabet, og sammen med en gruppe driftige mænd hjalp han hedebønderne med at gøre den stride hede til frugtbar landbrugsjord.
Lige siden har vi skabt grøn innovation og sat gode spor i landskabet. Som erhvervsdrivende fond udvikler og leverer Hedeselskabet i dag løsninger og ydelser, der med naturen som omdrejningspunkt bidrager til at bekæmpe og afbøde klimaforandringer til gavn for både biodiversitet og samfund.
+-+UDEN+BIL.jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Identitet, formål og historie
Med stiftelsen af Det danske Hedeselskab den 28. marts 1866 blev grunden lagt til en virksomhed, der fra begyndelsen gjorde en stor indsats for frugtbargørelse af de danske heder, hvilket er baggrunden for selskabets navn: Det danske Hedeselskab.
I tæt samarbejde med vores medarbejdere og samarbejdspartnere i forretningen, medlemmer i foreningen og igennem vores uddelinger tager vi samfundsansvar og er med til at sikre en ansvarlig udvikling.

En lang historie - kort fortalt
Med frugtbargørelsen af de danske heder, fulgte aktiviteter inden for engvanding og tilplantning med skove og læhegn, og derigennem skabte selskabet begyndelsen til en betydelig samfundsmæssig udvikling.
Siden da har selskabet udviklet sig i takt med den samfundsmæssige udvikling og er i dag en af de førende virksomheder på natur-, miljø- og energiområdet i Danmark og internationalt.
Hedeselskabets rødder strækker sig tilbage til en brydningstid med mange nye tanker, et stærkt engagement i samfundet og en betydelig udvikling af viden og teknologi.
I Hedeselskabet er vi stolte over selskabets historie og står ved de værdier, der dannede udgangspunkt for etableringen af selskabet for over 150 år siden, og vi vil fortsætte selskabets udvikling i den samme ånd.
Organisation
Hedeselskabets organisation dækker over en bred vifte af forskellige aktiviteter med naturen som omdrejningspunkt.
Vores organisation består af direktion, ledelse, repræsentantskab, bestyrelse og medlemsudvalg.

Ét stort fællesskab
Som forening har vi mere end 2.700 medlemmer. De vælger hovedparten af vores repræsentantskab, som efterfølgende vælger bestyrelsen. Foreningen har blandt andet fokus på formidling og dialog med eksisterende og potentielle medlemmer.
Vores forretning er fordelt på 6 områder: Forest International, Forest Denmark & Trading, Grøn service, Seasonal, Landskab & Anlæg samt Grønne Investeringer - der alle har naturen som omdrejningspunkt.
Hedeselskabets forretning er en attraktiv, værdibaseret arbejdsplads med kompetente, serviceorienterede og kvalitetsbevidste medarbejdere. Hedeselskabet er i løbende dialog med interesseorganisationer, offentlige institutioner og personer, der har en indflydelse på vores fagområder.
Hedeselskabets formålsparagraf
Hedeselskabet sikrer, at forretningen arbejder på et højt, etisk, fagligt og lønsomt niveau med naturværdier og naturressourcer, både i og uden for Danmark.
Hedeselskabet arbejder desuden aktivt med at forbedre bo og levevilkårene primært i landområderne og med at udnytte naturressourcer til gavn for samfundet gennem forskning, udvikling og formidling inden for natur, miljø og energi.
Hedeselskabet kan opføre, erhverve, etablere samt drive faste ejendomme eller virksomheder inden for Hedeselskabets formål, idet Hedeselskabets virksomheder drives i selskabsform med begrænset ansvar.
Biodiversitetspark
I Hedeselskabets biodiversitetspark hjælper vi naturen på vej og skaber gode rammer for de naturligt hjemmehørende insekter, dyr og planter. Gennem data, observationer og monitorering kan vi lære mere om naturen, og bruge parken som et levende eksperimentarium.

Hedeselskabets skove
Det er afgørende for fremtiden at rejse mere skov, end vi fælder. Det ved vi i dag. Skoven er nemlig et af naturens væsentligste værktøjer til at optage og binde CO2 fra atmosfæren. Derfor arbejder vi på at rejse endnu mere ny skov, og Hedeselskabet ejer indtil videre over 5.250 ha i Danmark. Og så er vores ambitioner en helt naturlig del af den grønne trepartsaftale fra 2024.

Vores vision
Vi bygger en bæredygtig fremtid - med naturen som partner
I Hedeselskabet og i vores forretningsområder arbejder vi for at modvirke og afbøde klimaforandringer ved at begrænse og kompensere CO2-udledning, erstatte CO2-tunge materialer med alternativer og gennem klimasikringsløsninger.
Vi medvirker til at øge biodiversiteten og udvikler effektive løsninger til fuld udnyttelse af naturens knappe ressourcer og til genanvendelse.
Seneste nyt

Dalgas’ skadedyrsafdeling tager næste skridt med ny ejer
Den 2. juni bliver Dalgas’ skadedyrsafdeling en del af Ewers Skadedyr. Efter en flot vækstrejse er afdelingen nu klar til at blive en del af Brødr. Ewers eksisterende skadedyrsforretning, som derved får et helt nyt ben af stå på.
Skovene løfter Hedeselskabets bundlinje
2024 har været et tilfredsstillende år for Hedeselskabet. Organisationen kan således præsentere et regnskab med en stigning i omsætningen på lidt over 2 procent til 2,35 mia. kr. og et årsresultat efter skat på 84,2 mio. kr.
Valgresultat til Hedeselskabets kredsvalg 2025
Der har været afviklet kredsvalg i Hedeselskabet. Se resultatet af valget i de fem regioner her._3.jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Energi Viborg og Hedeselskabet indgår aftale om stort skov- og naturprojekt
Natur, miljø og klima i Viborg bliver tilgodeset - både over og under jorden. Det står klart med en ny aftale om et skov- og naturprojekt mellem Energi Viborg og Hedeselskabet.
En Hyldest til Havet
Få viden og masser af inspiration i det nye hæfte 'En Hyldest til Havet'.
Udlejning af skovboliger: Få en bolig i skovkanten
Hedeselskabet udlejer et nyopført og energivenligt hus i naturskønne omgivelser.
Nyt netværk vil accelerere genopretning af havet
Havmiljøet er under pres, men udviklingen kan vendes gennem aktiv marin naturgenopretning. Et nyt netværk stiftet af Hedeselskabet, WSP, DHI, Wittrup Seafood og Blue Research har til formål at samarbejde på tværs af sektorer for at stille faglig og prakti
Hedeselskabets forretningsdivisioner skifter navn til Dalgas
Hedeselskabet samler nu alle sine forretningsenheder under ét navn. Derfor skifter HedeDanmark og alle underbrands navn til Dalgas efter stifteren Enrico Dalgas.
Hedeselskabet etablerer stort skov- og naturområde for Sparekassen Kronjylland
Sparekassen har købt ca. 170 hektar landbrugsjord, som fremover skal gøre en forskel for både klima og natur.
Naturlige processer i centrum: Hedeselskabet får certificeret første jyske skov for biodiversitet
Den Jenssen-Buchske Plantage ved Silkeborg er som den første skov i Jylland økosystemtjenestecertificeret for biodiversitet gennem FSC. I plantagen har Hedeselskabet, der ejer området, arbejdet med naturens egne processer og sat biodiversiteten i centrum.
Hedeselskabet skabte gode resultater for natur og bundlinje i 2023
2023 har været et godt år for Hedeselskabet. Organisationen kan således præsentere et regnskab med en stigning i omsætningen på lidt over 6 procent til 2,3 mia. kr. og en vækst på 23 procent i driftsresultatet til 86,5 mio. kr.
Glædelig læsning i skovstatistik: Skoven vokser fortsat
Ny skovstatistik fra Københavns Universitet viser fortsat vækst i CO2 bundet i træer i skoven, mere dødt ved samt en markant stigning i både areal og mængde af meget gamle og store træer. Det er med andre ord positivt for både klima og biodiversitet, men
Skovbruget lancerer ny kampagne: ”Takket være skoven”
I en ny kampagne vil skovbrugets parter sætte fokus på den nytte og værdi, Danmark har af et velfungerende og aktivt skovbrug.
Bevar de naturlige levesteder
Midtjysk Jagthunde Klub er en aktiv medspiller i projektet ’Mere Natur i Agerlandskabet’, der er et projekt til gavn for agerlandsnaturen og naturbrugere i Skive og Viborg Kommune._0.jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Ålegræs og ålegrus: Genopretning af levesteder i Københavns Havn
Hedeselskabet har gennem sin dattervirksomhed HedeDanmark udført to projekter til genopretning af levesteder for havdyr i Københavns Havn. Begge projekter skal øge mangfoldigheden af liv under overfladen og bidrage til et bedre havmiljø.
40 ejendomme bidrager med jord til kæmpe natur- og miljøprojekt
Der har været stor lokal opbakning til et nyt skov- og naturområde i Assens Kommune, som skal sikre rent drikkevand, optage CO2 og reducere udledningen af kvælstof til havet. Efter den første jordfordeling skifter mere end 600 hektar jord nu ejer.
Nyt skov- og naturlandskab nord for Aarhus skal sikre rent drikkevand og gode naturoplevelser til aarhusianerne
Snart vil lodsejere i et stort område nord for Aarhus få tilbudt at bytte eller sælge jord til et nyt skov- og naturlandskab, der skal beskytte grundvandet i området, binde CO2 og give mere værdifuld natur i kommunen.
Virksomheder får lettere ved at opfylde ESG-mål for klima og biodiversitet
Hedeselskabet vil skabe mere og bedre natur i Danmark, og gennem datterselskabet HedeDanmark lanceres nu Naturbaserede Løsninger.
E.M. Dalgas' Mindelegat - ringen sluttes
Et af de sidste portioner fra E.M. Dalgas' Mindelegat er uddelt til foreningen Botanisk Haves Venner, som i anledning af at det i år er 150 år siden Dalgas var med til at oprette en planteskole på Vestervang i Aarhus.HD Forest fejrer 25 år med skovinvesteringer i Baltikum
Lav risiko, højt afkast og naturnær skovdrift samt stærke lokale netværk er fundamentet for succesen, der betyder at HD Forest i dag forvalter over 100.000 hektar baltisk skov for investorer..jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Hedeselskabet rejser klimaskov for Solar med fokus på biodiversitet
Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100. Og den nye danske regering har allerede sat et mål om 250.000 hektar ny skov, så der er brug for handling, hvis det skal lykkes. Nu bidrager Vejen-virksomheden Solar med en in.jpg&width=640&format=webp&quality=75)
Biodiversitet og klima er med til at sikre et positivt regnskab i Hedeselskabet
2022 har været et udfordrende år for hele verden – også for Danmark og Hedeselskabet. Derfor er det positivt, at Hedeselskabet kan præsentere en stigning i omsætningen på knap 10 procent til 2,16 mia. kroner og et resultat på 57,7 mio. kroner.