Biodiversitet

Publiceret 06.07 2022

Biernes fantastiske verden

Film og interaktive udfordringer skal få unge til at interessere sig for biernes forunderlige verden og hermed også for en rig og varieret natur. Hedeselskabet har støttet projektet.

Projektet består af en filmserie udarbejdet af Danish Doc Production ApS i fire dele om natur, biodiversitet, bier og bestøvning. Til filmserien udarbejdes et skriftligt følgemateriale med faktaark og opgaver.

I filmen er der fokus på de to unge, Jonas og Laura. Jonas arbejder bevidst på at skabe biodiversitet i familiens have og har fået til opgave at omplante sin egen skoles ca. 1.000 kvadratmeter udeområde til vild natur. For at forberede sig til denne opgave har han været i praktik i HedeDanmark i to dage, hvor han fik indsigt i, hvordan man kan omskabe et kedeligt græsområde til et naturområde med mangfoldig diversitet af planter, buske og træer. Laura på 15 år har to bistader i haven og en masse viden om, hvad der er godt for dem. 

Naturen er i krise, mange ved ikke, hvad biodiversitet betyder. Vi har brug for børnene og de unge til at skabe bedre levevilkår i naturen og lære om, hvordan naturlige processer kan genindføre biodiversitet. Dette er hensigten med projektet ifølge Anja Dalhoff, filminstruktør og filmproducent.

Læs mere om filmprojektet her.

Biernes fantastiske verden