Christiansø_Klaus Hansen Petersen.jpg

Christiansø

Ambassadørerne anbefaler

Foto: Klaus Hansen Petersen 

Anbefalet af: Klaus Hansen Petersen, Bornholm  

Hvor: Danmarks østligste punkt

Hvorfor: Christiansø blev i 2019 udpeget til naturpark, der fordeler sig på de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, den ubeboede Græsholm og en række mindre øer og skær. Med sine kun 38 hektar ser naturparken måske lille ud, men udover arealet på land er der 1216 hektar under vandet i den omkringliggende Østersø. Oplev en skøn blanding af smuk og sjælden natur og historiens vingesus.

Natur og dyreliv: På Christiansø kan du opleve middelhavsstemning. Her er et stort fugleskær for ynglende alk og lomvie, der ellers kun findes i Nordatlanten. Klippeøen er også ynglested for cirka 10 procent af alle danske edderfugle, og den største bestand af gråsæl. Desuden besøges øerne ofte af sjældne trækfugle og har en unik flora med vildtvoksende havrerod og persille. Figen og morbær vokser også godt på klippeskærene Den rene luft giver grobund for massevis af laver på sten og klipper, og frøer og padder trives i de lavvandede damme. På varme forårs- og efterårsaftener er stemningen på øerne magisk.

Hvornår: April til oktober er det bedste tidspunkt for et besøg. Gerne med overnatning, så man oplever øens puls når turisterne er væk.

Praktik: Der er afgang fra Gudhjem på alle hverdage. Overnatning og anden information findes på denne hjemmeside

Mere info:
Christiansoe

Christiansø

Christiansø
3760 Gudhjem
Danmark