For medlemmer

Publiceret 01.12 2023

Klumme: Vi har fået øjnene op for biodiversitetskrisen - nu skal vi konvertere begejstring til forandring

Af Christina Kaaber-Bühler, direktør i Foreningen Vild med Vilje 

Det er ikke længe siden, at vild natur og villavej sjældent blev hørt i samme sætning. I dag er Vild Med Vilje blevet en del af det danske sprog, og biodiversitet er blevet big business. Men vi har dårligt nok taget hul på det, det egentlig handler om: At vende tabet af biodiversitet.

Når jeg fortæller, at jeg er direktør i Foreningen Vild Med Vilje, sker det, at folk undrer sig. For kan man virkelig være det? Nogle tror, vi har taget ejerskab over et begreb, der har eksisteret i det danske sprog i umindelige tider - som hvis vi havde kaldt os “At Luge i Haven”.

Vild Med Vilje har fået hul igennem til den brede offentlighed i en grad, så vores navn efterhånden er blevet en del af det danske sprog. Og det kan være svært at forestille sig, at begrebet ikke eksisterede for en 12 års tid siden, da vores grundlæggere fandt på konceptet.

Så har vi så sejret ad helvede til?

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.