For medlemmer

Publiceret 29.11 2022

Virkelighedens von Kahlen

Tekst: Christian Agerskov Munk

Måske virker hedeopdyrkning ikke som det mest sindsoprivende emne at vælge som omdrejningspunkt for en dansk storfilm i dramagenren. Men den virkelige historie bag filmen ’Bastarden’, er fyldt med spænding og konflikter.

Lyt til artiklen

Ludvig von Kahlen var ikke den første, der gav sig i kast med opdyrkning af heden, men når hans navn alligevel huskes, så skyldes det hans ihærdighed og vedholdenhed, der dog i sidste ende ikke var nok til at frugtbargøre den golde jyske jord.

Den senere kaptajn von Kahlen blev født i hertugdømmet Sachsen-Lauenburg ved Mecklenburg og havde erfaring med både …

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.