For medlemmer

Publiceret 29.11 2022

Stort filmdrama og lysende stjerner på Kongenshus Hede

Foto: Henrik Ohsten, Zentropa

Tekst: Mette Meldgaard

De tilhører den internationale filmscene, men i efteråret indtog Mads Mikkelsen, Amanda Collin og Nikolaj Arcel den jyske hede for at optage det episke drama ’Bastarden’. Det er unikke optagelser på det historiske sted, hvor hovedpersonen Ludvig von Kahlen kom til i 1754 for at opdyrke den golde jord.

Lyt til artiklen

Nikolaj Arcel spejder mod himlen. Med den ene hånd for panden ser han op mod solen og de spredte hvide skyer. Filminstruktøren misser med øjnene. Efterårssolen er lun, men blæsten er strid. Vejret spiller en afgørende rolle for filmoptagelserne på Kongenshus Hede, der kører på tredje uge. Det er udfordrende at lave scener med sne, når det vælter ned med regn. Eller som i dag, hvor vinden er kold og sætter en retning. Det kræver hele tiden omrokeringer.

Det har altså også været vildt, siger Mads Mikkelsen, der spiller den mandlige hovedrolle som kaptajnen Ludvig von Kahlen.

Det ene øjeblik mærker de varmen fra den bagende sol for dernæst at blive ramt af kulde, regn og mudder. Det skifter meget hurtigt, ligesom på en ø. Det er fantastiske elementer, lyder det begejstret fra…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.