For medlemmer

Publiceret 29.11 2021

Kriserne og det enkelte menneske

Tekst: Inge Spliid Bech

Kriser kan løses ved love og regler, men også ved at sætte fut under demokratiet og den personlige handlekraft. En professor og en adfærdsdesigner fortæller om, hvorfor det er stærke kort at spille.

Det er den 2. september, og årets Klimafolkemøde i Middelfart er netop åbnet. Et tre dage langt møde for borgere, fagfolk og politikere på havnen med Lillebælt som smukt bagtæppe. Septembers himmel er blå. Ved første øjekast er det, hvad man umiddelbart forstår ved et folkemøde; unge og gamle, jakkesæt og protestbannere, debattelte og infostande, kritiske spørgsmål fra publikum og masser af viden og potentiale under overskriften ’Klimahandling sammen’. Men det er på en kedelig, brændende platform for tempoet skal op, når det handler om at sætte CO2-udslippet ned. På Fællesscenen står Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer, medlem af FN’s Klimapanel og blandt hovedforfatterne til den dystre rapport, der udkom i sommer; Det ser ikke godt ud, hvad angår klimaforandringer og den hastighed, de…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.