For medlemmer

Publiceret 29.11 2021

Fra græsørken til frodig park - Hedeselskabets nye biodiversitetspark

Foto: Inge Spliid Bech og Martin Strunge

Tekst: Inge Spliid Bech

I september var der officiel åbning af Hedeselskabets biodiversitetspark. vi har taget en tur rundt i parken og fundet fire nedslagspunkter.

Efteråret trænger sig på. Blomster og planter bliver brune og forgår, blade forvandles fra grønne til rødlige nuancer og hvirvler af træerne. En tur rundt i Hedeselskabets biodiversitetspark kræver et par gummistøvler, hvis det våde græs ikke skal blive til kolde tæer. For et par måneder siden var her et væld af farver og masser af sommerfugle, og i september blev en smuk blomstersnor klippet af Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, for at markere indvielsen af parken.

Arbejdet med parken tog sin begyndelse først på året, hvor de første møder blev holdt, og de første streger blev slået. I spidsen for arbejdet har landskabsarkitekt Lene Lunghøj stået, og hun tager os med på turen. Undervejs supplerer driftsleder Rise Herlev Wulff og miljø- og naturteknolog Kim Vinther Nielsen, som til dagligt arbejder med nogle af elementerne fra parken – blot i større skala.

Som en del af Hedeselskabets 2025-vision om at markere sig mere inden for grøn omstilling, et tættere partnerskab med naturen og øget fokus på…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.