For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

Verdensmål

I juni meldte Syddansk Universitet ret så ambitiøst ud, at verdensmålene skal gennemsyre hele universitetet. Hvordan det skal udfolde sig i praksis, arbejdes der løbende på. Vi har spurgt en dekan, en professor og tre studerende, hvordan de gerne ser det ske.

Simon Jakobsen
Biomedicin

Hvad betyder verdensmålene for jer?
Simon: De kommer rundt om mange problemstillinger, og rent studiemæssigt kan man også kombinere mange af emnerne. Men ét er at have målene, noget andet er handling. Når de er så brede, er det svært at vurdere, hvad vi gør, for at de bliver opfyldt. Personligt ville jeg gerne se mere politisk handling.

Katrine Sofia Lind
International Virksomhedskommunikation

Katrine: De er positive og gode at have med sig, men jeg er også blevet mere kritisk over for, hvad de ikke indeholder. Der er også mål, som ikke kan opfyldes på samme tid, og det er problematisk. Det er forfriskende at blive mindet om, at der er andet end klima, for det kommer ofte til at handle meget om det.

Marius Folden Pedersen
Filosofi

Marius: Som koncept er de fremragende, og de favner enormt bredt. Det betyder også, at de kan fortolkes meget bredt, så…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.