For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

Tiltro til mennesket

VI SKAL UDVIKLE TEKNOLOGIER, MARKEDET SKAL AGERE I EN ANDEN RETNING OG VANER SKAL ÆNDRES – MEN UANSET HVORDAN VI VENDER OG DREJER DET, ER DET OP TIL OS MENNESKER. VERDENSANERKENDT FORSKER TROR HELDIGVIS PÅ OS.

At den suppedas, vi på mange måder står i som klode og civilisation, er menneskeskabt, er de fleste ved at være enige om. Som den verdensanerkendte forsker Katherine Richardson siger, så er der 2-3 procent af videnskabsfolk, som fortsat mener, for eksempel at klimaforandringer ikke er menneskeskabt, og de odds vil de færreste nok alligevel sætte penge på. 

Når man så sætter sig ned og forsøger at spise hele elefanten på én gang, er det let at give op – eller med andre ord hvis man læser tilstrækkeligt meget om verdens udfordringer og forsøger at overskue dem alle, er det tillokkende at kaste håndklædet i ringen. Vi har spurgt tre personer om, hvad der så alligevel peger på, at det kan lade sig gøre at vende udviklingen; professor og leder af Københavns Universitets bæredygtighedscenter Katherine Richardson, som også næsten er inde i maskinrummet på FN’s verdensmål, sekretariatsleder fra paraplyorganisationen Globalt Fokus, Peter Christiansen og professor i strategi, ledelse og forretningsudvikling på Aalborg Universitet, Anders Drejer.

NYE…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.