For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

Hele byens legeplads

I SEPTEMBER VAR DER INDVIELSE AF AARHUS’ NYE LEGEPLADS I BYENS FREDEDE PARK, BOTANISK HAVE. HER HAR LANDSKABSARKITEKT VED HEDEDANMARK UDFOLDET SINE IDEER OM LEG I DET FRI.

Der lyder hvin fra svævebanen og grin fra trampolinerne. Et par forældre varmer sig med en kop kaffe, mens de kommenterer på elevatoren, der transporterer poderne ned fra legetårnet. Sådan én har de ikke set før. Der kommer hele tiden flere legeglade aarhusianere til – det er mandag eftermiddag, og efterårsvejret passer perfekt til en tur på legepladsen. Og her midt i Aarhus, i den gamle park, Botanisk Have, har de fået sig en helt ny én af slagsen. Det er redskabsproducenten HAGS, der sammen med HedeDanmark som projektleder og udførende entreprenør, står bag, og landskabsarkitekt Lene Lunghøj glæder sig over at se de ideer, hun havde inde i hovedet foldet ud i virkelighed.

”Det har været en lang proces, fordi Botanisk Have er blevet fredet, og man skulle blive enige om en ny placering af den gamle, nedlagte legeplads. Det er altid udfordrende at arbejde i et fredet område, som også dagligt bliver brugt af mange. Målet har været, at bibeholde den overordnede oplevelse af parken og terrænet samtidig med, at vi ville skabe en slidstærk og oplevelsesrig ramme for et…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.