For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

Dystert eller opmuntrende

FN’s verdensmål. Det er så store og ambitiøse mål, at man som enkeltindivid kan komme til at fremstå noget lille. Gennem 2019 har vi i Vækst haft fokus på verdensmålene, og i dette nummer har vi valgt at folde dem endnu mere ud.

I Vækst forsøger vi altid at anlægge et praktisk og handlingsorienteret fokus, og det vil vi også gøre i denne udgave, hvor vi ser mod konkrete initiativer. Vidste du for eksempel, at verdens mest bæredygtige virksomhed er dansk? I januar fik biosciencevirksomheden Chr. Hansen tildelt den ærefulde titel, og verdensmålene er blevet en naturlig del af deres strategi.

I Hedeselskabet har vi naturligvis også fokus på målene. Vi har som én af tre virksomheder deltaget i Aarhus Universitets case-konkurrence AU Challenge, der centrerede sig om målene, og vi er blandt initiativtagerne til et nyt FN17 center uden for Viborg. Begge dele kan du læse om i denne udgave.

Vi fortæller også historien om, hvorfor verdensmålene blev til, og hvorfor det var så stort, at det lykkedes. Vi kigger på, hvordan det står til her godt og vel fire år senere. I en opfølgningsrapport, som blev offentliggjort forud for FN's Klimatopmøde i september 2019, kalder de 15 forskerne bag rapporten til samling – det går simpelthen stadig i den forkerte retning.

I…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.