For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

Det er på mange måder banalt købmandskab

ET NYT CENTER SKAL GIVE VIRKSOMHEDER INSPIRATION TIL AT ARBEJDE MED FN’S VERDENSMÅL. MÅLENE ER NEMLIG IKKE KUN FOR DE STORE, MEN DE KOMMER TROMLENDE – OM VI VIL DET ELLER EJ.

På en pløjemark – en stor én af slagsen – lidt uden for Viborg er Apples nyt datacenter i Tjele godt på vej op af jorden. Nærmeste nabo er Agro Business Park, og her har vi sat to herrer i stævne – Jacob Mogensen, inkubationschef ved Foulum og erhvervsdirektør for Viborgegnens Erhvervsråd, Henrik Hansen. Det skal handle om FN’s verdensmål, og om hvordan især små og mellemstore virksomheder går i kødet på dem.

”Udfordringen er, at især de mindre virksomheder generelt ikke aner, hvordan de skal komme i gang med arbejdet. Verdensmålene virker ved første øjekast store og uoverskuelige, og det vil vi gerne ændre på,” siger Jacob Mogensen.

Ideen til et center for FN's verdensmål opstod i Viborg Innovations Fond, som består af en række lokale erhvervsvirksomheder, og bag centret står en stærk skare, som tæller Grundfos, Viborg Kommune, EON Reality, Peter Larsen Kaffe, Hede-selskabet, og så altså Viborgegnens Erhvervsråd og Agro Business Park Foulum, der er hoveddrivkræfter bag etableringen. 

”Målet er at bidrage til at integrere dem i virksomhedernes…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.