For medlemmer

Publiceret 02.12 2019

 17 mål for hele verden

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred, sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling bygger videre på de otte såkaldte 2015-mål eller Millennium Development Goals, som havde deadline ved udgangen af 2015.

Vækst har sat en lang række personer i stævne for at få deres bud på, hvad verdensmålene har betydet, hvad der bekymrer dem og hvad der skaber optimisme. I baggrundsartiklen fortæller den verdensanerkendte forsker, Katherine Richardson, som er medforfatter på en ellers dyster opfølgningsrapport, hvorfor hun alligevel har tiltro til, at det vil lykkes. Vi har også mødt Mogens Lykketoft, der var formand for FN’s Generalforsamling i 2015, hvor målene blev vedtaget, Anja Philip fra forbrugerorganisationen…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.