For medlemmer

Publiceret 01.11 2017

Reformationseg

Hedeselskabet støtter

 

For 500 år siden blev den tyske munk Martin Luthers 95 teser ophængt på Slotskirkedøren i Wittenberg. Teserne var en voldsom kritik af den katolske kirke og blev begyndelsen på en reformation af kirken. Gennem hele 2017 er 500-året for denne begivenhed blevet markeret, og i Viborg blev det gjort med en gudstjeneste i Domkirken under overværelse af cirka 1.000 deltagere og efterfølgende plantning af Dronningens Reformationseg på Nytorv. Der er tale om tvillingeegen til det træ, som H.M. Dronningen plantede i Wittenberg i foråret 2016 i forbindelse med afsløringen af det antependium, Dronningen har designet og broderet til Slotskirken i Wittenberg. 

Ideen med plantningen af Reformationsegen er også at pege på, at reformationen er et stadigt arbejde for kirken, og må føre til en fortsat besindelse på, hvordan kirke og folkelighed stadig hænger uløseligt sammen i dag. 
Justitsminister Søren Pape Poulsen, borgmester Torsten Nielsen, konfirmand Ida-Marie Fabricius Larsen (som er barnebarn af en tidligere ansat i Hedeselskabet) og biskop Henrik Stubkjær…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.