For medlemmer

Publiceret 01.11 2017

En kile af natur gennem ghettoen

Oplev fire forskellige bynaturprojekter.

Gellerup i Aarhus er, hvad man betegner som en ghetto, men i 2010 blev der vedtaget en helhedsplan, og over de kommende 20 år fra da, skal området transformeres til en attraktiv bydel, blandt andet ved at etablere en helt ny bypark.

Gellerup og Toveshøj blev bygget sidst i 1960’erne som et nyt område af Aarhus uden for Ringgaden med i alt cirka 2.400 lejemål. Her var lys og luft, grønne rekreative områder og gode boliger. Trods gode intentioner har områdets arkitektur og monofunktionalitet gjort, at det har lukket sig om sig selv. Derfor besluttede Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune at sætte gang i en transformation, som skal forandre det til en attraktiv bydel ved hjælp af både en social og en fysisk indsats.

Dette indebærer blandt andet en omfattende renovering af de almene boliger, nybyggeri, herunder cirka 1.000 kommunale arbejdspladser men også en bypark, som løber fra Toveshøj, gennem Bazar Vest og Gellerup, helt ned til indkøbscentret City Vest – og breder sig over 10 hektar.

Skov- og landskabsingeniør Søren Rostved fra SLA er projektleder for Byparken, og han fortæller, hvilke visioner boligforeningen og han har med parken.

”Vi vil gerne skabe noget vildt og krøllet, som er en kontrast til den blok opdeling, bygningerne er. Vi har holdt utallige beboermøder og har…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.