Tema
Danmark har godt 7.300 kilometer kystlinje, og ingen områder har mere end en time til havet.
Vand og hav er en stor del af den danske selvforståelse, om end vi faktisk ikke kender ret meget til livet i havet. I dette nummer af Vækst er vi taget ud i vandet – både for at undersøge, hvilke oplevelser man kan få, hvad man kan anvende havets ressourcer til og hvordan man udfører naturgenopretning på bunden af havet med sten fra Norge.
Vi har mødt én af Danmarks vel mest kendte havbiologer, Katherine Richardson, og hun fortæller om kærlighed til havet og dets små skabninger. 70-årige fisker Villy fra Sæby elsker også havet, og han medvirker i noget så moderne som crowdsourcing i projektet Nøglefiskerne, hvor 100 frivillige fritidsfiskere bidrager til dataindsamling til DTU Aqua. I 2011 satte Orbicon og Hedeselskabet et projekt ’i søen’ for at undersøge potentialet i blå biomasse – det har ført nye foreninger og iværksætterideer med sig; kolonihaver til søs i Ebeltoft, undervisning til skoleklasser i indre København og tang på tabletform.
Du kan også læse om projekter med vand, hvor Hedeselskabets datterselskaber deltager, hvorfor vinterbadning…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.