For medlemmer

Publiceret 01.12 2015

Mere undervandsnatur på dansk tv, tak!

Klumme af Bent Yde Jørgensen

Der sendes mange flotte naturfilm på tv, men de er alle fra eventyrlige steder ude i verden, og som oftest fortælles der med voldsom dramatik om farlige rovdyr og eksotiske dyr. Så de fleste af os kender efterhånden bedre naturen på et tropisk koralrev og den afrikanske savanne end naturen herhjemme.

Alle kender klovnfisken Nemo og dens symbiose med  søanemonerne, og mange har hørt om søhesten, hvor hannen bærer æggene i en rugepose på bugen, men vores egen søhests hjemlige ”fætter”, nålefisken, har de færreste hørt tale om, og da slet ikke set. I vores hjemlige farvande er der meget, der er værd at studere. Flotte ålegræsenge, der er opvækst sted for fiskeyngel. Stenrev med farverige tangskove, der myldrer af liv, og så har vi, som det eneste sted i hele Europa, boblekoraller, og der er stort set ikke nogen, der kender til dem. De ligger ellers rimelig tilgængelige på bare 10-12 meters dybde spredt ud i Kattegat. Vi har også marine havpattedyr som sæler og marsvinene. Så der er masser af spændende historier, der kan fortælles om livet i vores hjemlige. Desværre prioriterer dansk tv ikke danske naturprogrammer.

I efteråret 2013 udgav vi dokumentarudsendelsen ’Lille hav hvad nu?’ I programmet ser vi nærmere på tilstanden i vores lokale hav, men der var desværre ingen interesse at finde hos de danske tv-stationer, der antageligvis mest af alt prioriterer…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.