For medlemmer

Publiceret 01.12 2015

Kolonihaver under vand i medvind og i modvind

Syddjurs er en lille kommune, men har 145 kilometer kystlinje. Derfor var det Måske ikke helt tilfældigt, at landets første havhave opstod i Ebeltoft, og den har ført flere haver og nye virksomheder med sig – både i det lokale og rundt om i landet.

Den sidste septembersol skinner på fiskerihavnen i Ebeltoft, og en frisk brise blæser i ansigtet på de lokale, der tilbringer dagen ved vandet. Her er ikke et rend af mennesker, men her er heller ikke ensomt og trist. Det er ellers kun gået én vej for mange danske fiskerihavne, og det er nedad. Sådan var det også i Ebeltoft. I fiskeriets storhedstid var her 50 aktive fiskebåde – i dag er der én. Men heldigvis er der nogen, der godt kan lide at gå i modvind, og det betyder, at havnen i Ebeltoft rummer og summer af et væld af foreningsaktiviteter, sejlklubber og løbende events. I ét af de klassiske, små træhuse har Havhaven Ebeltoft Vig deres foreningslokale. Uden for sidder formand Thorkild Hansen og kasserer Erling Engelhardt på en lun læplads og taler om den næste sejlads ud til havhaven.

”Vi gør det jo først og fremmest af kærlighed til vores område. Vi vil gerne være med til at sikre, at der fortsat er et aktivt miljø. Derudover handler det også om at bidrage positivt til  havmiljøet – selvom det er i lille skala. Med havhaven så vi en mulighed for at give folk…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.