For medlemmer

Publiceret 01.12 2015

Grøn sundhed på tablet

Havhaven i Ebeltoft har ikke kun skabt inspiration for andre haver til vands – i en baggård ved det gamle Apotek i byen arbejder arkitekten Mette Albrechtsen på at omdanne havets mineraler til tabletter og skabe sig en nicheproduktion.

Mette Albrechtsen er egentlig bange for vand, og hun bor i Aarhus. Alligevel meldte hun sig ind i Havhaven Ebeltoft Vig – hun har sommerhus i nærheden og kunne lide tanken om de bæredygtige råvarer. Hen ad vejen kom hun til at lære noget tang, og det blev begyndelsen på et nyt eventyr for den iværksætterlystne arkitekt.

”Jeg er efterhånden blevet fortrolig med vandet, og jeg er begyndt at sejle kajak. Jeg har fundet ud af, at den kan jeg komme op i igen, hvis jeg skulle dratte i vandet, og det gør jeg af og
til,” fortæller hun.

Mette Albrechtsen er uddannet arkitekt og bygherrerådgiver, og hun arbejder stadig som konsulent, men så snart hun kan komme til det, drøner hun til Ebeltoft og eksperimenterer med tang i sit lille laboratorium bag det gamle apotek. Baggårdslokalet, der er et gammelt apotekslokale, emmer af historie med de hvide klinker på væggene. Her blev der ’trillet’ piller, og rundt ved væggene står originale maskiner, som Mette Albrechtsen har købt under kyndig rådgivning af den tidligere apoteker i byen, Kaj Tipsmark. Han har været…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.