Foreningen Maritime Nyttehaver i København arbejder med den urbane natur og håber at give både børn og voksne en større nærhed til det, de forbruger.
For fire år siden kastede Joachim Hjerl sig for alvor ind i et iværksætterprojekt med at etablere urbane havbrug i den danske hovedstad. Efter hans mening var og er der behov for nye fortællinger om mad, lokal produktion og bæredygtighed. Det er blevet til den selvejende institution Maritime Nyttehaver, som i øjeblikket huserer ved Kalvebod Bølge – et nyanlagt sti-brosystem i Københavns indre havn. Her sidder muslingerne på liner, næsten nabo til Storkespringvandet, Hovedbanegården og Christiania. Maritime Nyttehaver har 160 medlemmer og 10 partnere i projektet, men ophavsmanden ser det gerne udvikle sig.
”Noget af det, jeg forsøger at pille ved, er adskillelsen mellem land og by, produktion og forbrug, viden om hvor fødevarer kommer fra, og hvor de bliver spist. Jeg vil gerne vise, at vi godt kan producere i byen, både mad og fortællingen om mad og dermed give folk en større nærhed til det, de forbruger og sætter på bordet, og de valg de træffer. Altså skabe bevidsthed og flytte noget i folks hoveder. Den bevidsthed er godt i gang i folkeskolen, og derfor er det rigtig…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.