For medlemmer

Publiceret 03.09 2022

Kort nyt

Kort nyt fra Hedeselskabet

DBC Invest køber sig ind i Vestjysk Biogas
Hedeselskabet blev i 2021 en del af ejerkredsen i Danish Bio Commodities og DBC Invest. DBC har en offensiv strategi med opkøb i danske biogasanlæg og har senest købt 40 % af ejerandelene i Vestjysk Biogas, som dermed bliver det sjette anlæg i den voksende portefølje.
Vestjysk Biogas uden for Borris blev etableret i 2017 og leverede allerede i august samme år den første biogas til naturgasnettet. Siden har selskabet bidraget med en årlig bionaturgasproduktion på cirka 6,7 mio. m3. Én af landmændene bag Vestjysk Biogas er Ole Nyholm Knudsen, som sammen med ejerkredsen har store visioner for anlægget, og de synergier der kan skabes på matriklen. Han udtaler: ”Med salget ruster vi Vestjysk Biogas til at løse landbrugets fremtidige klimaudfordringer med nye teknologier såsom CO2-fangst. Én af visionerne på den lange bane er at levere grønt brændstof til den tunge transport.”

201 mio til nyt 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.