Den danske natur byder på masser af gode oplevelser, men det ændrer ikke ved, at der er udfordringer i den. vi kigger nærmere på adgang til den natur, der både er privat og fælles, og den helt store kattepine; mangel på plads.
Når man bevæger sig rundt i det danske landskab, er der mange hensyn og mange interessenter. Der er alle os, som bare gerne vil opleve, der er dem, som bor derude, og dem, der lever af landskabet. Meget fungerer rigtig fint; Vi går tur, vi dyrker marker, rejser skove, får energi. Men der er også masser af udfordringer med både fordelingen og forståelsen for, hvor og hvordan man må bevæge sig. Og så er der, hvad én af kilderne i denne artikel kalder ’elefanten i rummet’ – det helt store problem med plads til den del, der ikke har sin egen stemme, men hvis ressourcer vi alle er dybt afhængige af. Naturen. De vilde dyr og planter.
Vi har talt med tre fagfolk om adgang til naturen, hvordan vi bedst muligt fordeler Danmarks 43.000 km2, og hvordan vi lykkes med at skabe mere plads til naturen. Anders Frandsen er administrerende direktør i Dansk Skovforening, der arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for medlemmerne, nemlig skovejerne. Søren Møller, formand for Fremtidens bæredygtige landskaber, et initiativ, der arbejder med den…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.