For medlemmer

Publiceret 01.09 2022

TEMA: En hyldest til den danske natur

Tekst: Inge Spliid Bech

Tema for Vækst Nr. 03 - 2022

Dette tema er en hyldest til den danske natur. Den er trængt, men det betyder ikke, at man ikke kan få gode naturoplevelser ude i den. Under corona oplevede vi, hvordan danskerne valfartede ud i den danske natur, og mange fik øjnene op for, at der faktisk er mange fantastiske oplevelser at få i vores egen baghave. Vi har også i højere grad set den danske natur repræsenteret i tv – blandt andet DR’s ’Vilde vidunderlige Danmark’. Naturmødet i Hirtshals med godt 30.000 deltagere viste os endnu engang, at der er rigtig mange, som kærer sig om netop vores natur.

I 2018 blev 15 steder udvalgt til Danmarks Naturkanon. I juryen sad otte personer, som på den ene eller anden måde har en tæt relation til eller arbejder med natur. Det gav inspiration til at spørge Hedeselskabets medlemmer, hvad deres yndlingsnatur er. Det gav mange gode bud, og efter juryens votering blev seks personer og destinationer udvalgt. Tak til både bidragsydere og Martin Andersen og Rasmus Willumsen i juryen.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.