For medlemmer

Publiceret 14.09 2020

Tempelkrog Nord: Et prisbelønnet sammenskudsgilde

Tempelkrog Nord ved Holbækmotorvejen er på papiret et kvælstofprojekt, men det blev også til en fantastisk naturperle, hvor alle parter i projektet har budt ind.

Det er ikke nemt at få et ord indført i selskab med Eskild Dalsgaard Lund, projektleder ved Lejre Kommune, Rune Hylby, for- mand for Tuse Ås Ørredsamling og Jesper Kirkegaard, projektleder ved HedeDanmark. Det kapsler meget godt ind, hvorfor projektforløbet med at skabe Tempelkrog Nord har været så godt. Målet var at skabe et vådområde til at lagre kvælstof, men her, lige op og ned ad Holbækmotorvejen, får man også en naturoplevelse i særklasse. Det er sågar blevet belønnet med en landskabspris af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holbæk.

Det kapsler meget godt ind, hvorfor projektforløbet med at skabe Tempelkrog Nord har været så godt. Målet var at skabe et vådområde til at lagre kvælstof, men her, lige op og ned ad Holbækmotorvejen, får man også en naturoplevelse i særklasse. Det er sågar blevet belønnet med en landskabspris af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holbæk.

Det tager omtrent 45 minutter, hvis man traver en rask tur rundt om hele vådområdet med den cirka 40…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.